Geplaatst op

Wim Meeussen workshop als cadeau voor Vaderdag

Vaderdag

Toen ik net begon met mijn opleiding tot goudsmid kreeg ik voor mijn eerste Vaderdag een geweldig cadeau: ik mocht een workshop volgen bij het atelier van Wim Meeussen, een zeer gekende goudsmid en tevens de ontwerper van onze trouwringen.

Via de techniek van verloren was zou ik tijdens de workshop een eigen juweel ontwerpen. Onder begeleiding van Wim Meeussen zelf zette ik mijn eerste stappen bij het maken van een juweel. Aangezien ik toen nog geen ervaring had met verloren was, was de workshop een aangename ontdekkingstocht in de wereld van het ontwerpen.

Ontwerpen met Wim Meeussen

Samen met Wim Meeussen ging ik aan de slag. Eerste stap: beslissen wat ging ik ontwerpen… Een ring? Toch maar niet, een hangertje dan?

Dat leek mij een leuk idee. Een hangertje voor mijn vrouw, die mij tenslotte deze ervaring cadeau had gedaan.
Met aanwijzingen van mijn begeleider werd er eerst het een en ander met de was uitgeprobeerd om daarna een eerste prototype te maken.

Ik wou het simpel houden, een klein rechthoekje met structuur erop. Daarbij een lange spiraalvormige draad die achteraan het stuk verdwijnt.

Mijn eerste poging was niet echt een succes maar door verschillende variaties te maken gebaseerd op hetzelfde idee ontstond stilaan de gewenste vorm. Mijn eerste juweel was een feit, een echte Wim!

Resultaat

Het wassen model kon nu gegoten worden in een edelmetaal naar keuze. Het zilveren juweel werd dan uiteindelijk door Wim Meeussen afgewerkt en enkele weken na de workshop konden we het stuk afhalen. Ik was, en ben nog steeds, fier op mijn eigen Wim!

hangertje zilver WIm MeeussenEnkele jaren later ben ik zelf ook goudsmid en verdiep ik mij verder in de verloren was techniek. Als ik er nu aan terugdenk, is het allemaal toen begonnen, bij die workshop.

De sieraden die ik nu maak kan je bekijken op de juwelenpagina. Heb je een idee voor een ring of wil je een uniek juweel, dan kan je contact met mij opnemen en kunnen we samen bespreken wat ik voor jou kan doen.

 

Geplaatst op

Kinderhangertjes: de eerste zijn er.

Kinderhangertjes

Kleine meisjes doen graag hun mama na, dus waarom geen juweeltjes maken voor die kleine meid?
Mijn eerste ontwerpjes hebben vorm gekregen en zijn uitgevoerd. Ik heb ervoor gekozen om te beginnen met een poes en een wolkje. De hangertjes worden steeds vergezeld van een gourmet ketting van 42 cm, wat ideaal is voor die kleine meisjes.

De poes

Het eerste hangertje is een poes. Welke klein meid is er nu niet gek van een poes?
Het juweeltje is ongeveer 1cm op 1cm en werd gemaakt van sterling zilver. Het poesje kan zowel met een matte als glanzende afwerking verkregen worden. Het kettinkje dat erbij hoort heeft een gourmet schakel en is 42 cm lang. Het geheel kost 25 € en wordt mooi verpakt verzonden.

Poes Minoes

De wolk

Het tweede hangertje is een wolk. Een wolk is nu niet meteen heel fantasierijk, maar de dingen die kinderen in wolken zien kunnen fantastisch zijn!
Ook dit juweeltje is ongeveer 1cm op 1cm en werd gemaakt van sterling zilver. De gourmet ketting die erbij hoort is 42 cm lang. De afwerking is naar keuze mat of glanzend. Het geheel kost 25 € en wordt mooi verpakt verzonden.

Kinderhanger wolk

Heb je interesse in één van deze juwelen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Geplaatst op

Kinderhangertjes in wording

Kinderhangertjes

kinderhangertjes

Kindjes, en vooral meisjes, kopiëren toch zo graag hun ouders. Daarom dacht ik: ‘Laten we kleine zilveren kinderhangertjes maken voor die kleine bengels’.

De hangertjes zullen ongeveer 1 tot 2 cm groot zijn en gemaakt uit sterling zilver. Groter kan ook natuurlijk maar dan enkel op vraag.

De kinderhangertjes zijn met zorg met de hand gemaakt en zullen verkrijgbaar zijn met een bijpassende zilveren ketting.

Op de foto zie je een ruwe versie van enkele voorbeelden. Suggesties altijd welkom.

Wordt vervolgd …