Geplaatst op

Eindproef syntra: start

Takjes

Na wat uitproberen in messing ben ik van start gegaan met “the real stuff” voor mijn eindproef bij syntra. De eerste resultaten zijn natuurlijk de takjes. Die vormen de basis van mijn halsketting en worden gemaakte van zilverdraad met een dikte van 2,2 tot 2,4 mm.

In de eerste fase soldeer ik de zijtakjes en enkele uitsteeksels. Die zullen dan later bewerkt worden met frezen om er natuurlijker uit te gaan zien.

Het geheel zal opgeschuurd worden met heel ruw schuurpapier en met frezen zullen er groeven inkomen.

takjes

Halsketting

uiteindelijk zullen de takjes aan elkaar gezet worden met een fijn schakeltje om zo een halsketting te vormen. Hieronder kan je zien waar ik naar toe wens te gaan.

Op de takjes zullen later bloempjes gesoldeerd worden die het geheel wat fraaier laten ogen.

takjes