Workshop

De workshop “maak je eigen juweel” is ideaal om een avondje met je vriendinnen door te brengen. Tegelijk kan je een uniek juweel creëren voor jezelf of iemand anders.

De workshop is ideaal als teambuilding event of een vrijgezellendag. Je kan zelf  een leuke namiddag organiseren bij jou thuis of meedoen met een workshop georganiseerd door het ZilverAtelier. De locatie van de workshops is het dienstencentrum de Nieuwe Ark, Kerkstraat 34, 2870 Ruisbroek.

werkbank workshop

Tijdens de workshop maak je kennis met de verloren was techniek. Via deze techniek maak je een model in was van een eigen ontworpen juweel. Nadien kan je het wassen model laten gieten tot een juweel in een edelmetaal (zilver, goud, witgoud) naar keuze.

Het toevoegen van edelstenen en mineralen is een mogelijkheid en kan, nadat het juweel werd gegoten, geïntegreerd worden in het sieraad.

De dag zelf

De workshop duurt ongeveer 4 uur en bevat een korte pauze.

Ik breng al het materiaal mee dat nodig is om een wassen model te kunnen maken en jij zorgt voor de inspiratie en de gasten. Het inschrijvingsgeld voor de workshop is 25 euro per deelnemer, daarnaast betaal je voor het juweel dat je wil laten gieten en afwerken door het ZilverAtelier.

wassen juwelen workshop

Tijdens de workshop krijgen je gasten en jij de kans om zelf een wassen model te maken van een juweel naar keuze. Dat kan een ring, hangertje, oorbellen of iets helemaal anders zijn. Aan jullie de keuze.

Je hoeft geen creatieve duizendpoot te zijn om tot een resultaat te komen maar een beetje handigheid is wel meegenomen. Natuurlijk laat ik jullie niet aan je lot over en zal ik begeleiden en assisteren waar nodig om tot een leuk resultaat te komen.

Achteraf

Op het einde van de workshop is het de bedoeling dat je een wassen model hebt van een juweel. Indien gewenst kan je dat wassen model laten gieten in een edelmetaal naar keuze.
Als de juwelen terugkomen van het gietproces, worden ze door het ZilverAtelier met de hand verder afgewerkt. Het kan tot 4 weken duren voor het juweel volledig klaar is en mooi verpakt afgeleverd kan worden.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de workshop is 25 € per deelnemer, daarnaast betaal je voor het juweel dat je wil laten afwerken.

De kostprijs van een afgewerkt juweel is afhankelijk van het gewicht, het gekozen edelmetaal en of al dan niet edelstenen of mineralen wil verwerken in het juweel. Andere keuzes zoals een gravure of een bijpassende ketting zullen de prijs ook beïnvloeden. De prijs zal op voorhand worden bepaald zodat je kan beslissen of je het wil laten gieten en afwerken.

Om je een idee te geven: de prijs van een gemiddelde zilveren ring of een set oorbellen zonder edelstenen of mineralen ligt rond de 40 à 45 € . Hangertjes zijn meestal zwaarder en dus iets duurder, gemiddeld 45 à 55 €. Dit is echter een richtlijn en is afhankelijk van je ontwerp.

Interesse?

Is je creativiteit geprikkeld en zie je het zitten om samen met het ZilverAtelier een leuke ervaring te beleven, neem dan contact op via het formulier of via het e-mailadres info@hetzilveratelier.be. Je kan ons ook bereiken via onze Facebookpagina.

Data workshopsVoorbeelden

Oktober 2019

Workshop
Wanneer# DeelnemersExtra infoInschrijven
Maak je eigen juweel08/10 - 13u00 tot 17u00nog 3 plaatsen vrijLDC De WimilingenInschrijven

Voorbeelden van juwelen die gemaakt werden door deelnemers aan de workshops.