Workshop ‘maak je eigen juweel’

Workshop ‘maak je eigen juweel’

De workshop ‘maak je eigen juweel’ is ideaal om een avondje met je vriend(inn)en of collega’s door te brengen. Teambuilding of vrijgezellendag, elke excuus is goed om dit samen met het ZilverAtelier te organiseren. Heb je zelf geen plaats, dan kan je deelnemen aan een workshop die het ZilverAtelier doorheen het jaar op verschillende locaties organiseert. De data vind je hieronder.

VoorbeeldenWachtlijstData workshops
Onderstaande galerij bevat voorbeelden van juwelen die gemaakt werden door deelnemers aan de workshops. De voorbeelden tonen aan dat je tot mooie resultaten kan komen die stuk voor stuk uniek zijn.

Workshops volzet? Zet je dan op de wachtlijst, dan krijg je als eerste nieuwe data.

Vul dan onderstaand formulier volledig in en druk op verzenden. Indien het niet lukt om het formulier in te vullen en te verzenden, mag je steeds een e-mail sturen naar info@hetzilveratelier.be Vermeld je naam, je e-mailadres en de locatie(s) waar je de workshop wil volgen.

De workshops gaan door op volgende locaties:

– Het ZilverAtelier, Hoogstraat 23, 2870 Puurs-Sint-Amands
– LDC De Wimilingen, Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem
– Combidee, Bredabaan 225, 2930 Brasschaat
– CoffieClets, Lange Meersstraat 28, 9170 Meerdonk

  Voornaam *

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Locatie *

  Extra informatie

  * Deze velden zijn verplicht in te vullen.


  De workshops voor het najaar worden volop ingepland. Momenteel staat de teller op 3 workshops
  De workshops kunnen ook bij jou thuis georganiseerd worden vanaf 3 personen.


  Workshop
  WanneerAantal plaatsenLocatieInschrijven
  Maak je eigen juweelwoe 7/9 - 18u30 tot 21u30VolzetCoffieClets, MeerdonkHelaas Volzet !
  Maak je eigen juweelwoe 21/9 - 18u30 tot 21u30VolzetCoffieClets, MeerdonkHelaas Volzet !
  Maak je eigen juweelzo 25/09 - 14u00 tot 17u00VolzetHet Zilveratelier, PuursHelaas Volzet !

  De dag zelf

  De workshop duurt ongeveer 3 uur en bevat een korte pauze. Ik breng al het materiaal mee dat nodig is om een wassen model te kunnen maken en jij zorgt voor de inspiratie. Je krijgt een introductie tot de verloren was techniek en we laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Daarna krijg je de kans om zelf een wassen model te maken van een juweel naar keuze. Dat kan een ring, hangertje, oorbellen of iets helemaal anders zijn. De inspiratie kan komen van jezelf of we werken samen een idee uit.
  Je hoeft geen creatieve duizendpoot te zijn om tot een resultaat te komen maar een beetje handigheid is wel meegenomen. Natuurlijk laat ik je niet aan je lot over en zal ik begeleiden en assisteren waar nodig om tot een leuk resultaat te komen.

  Gemaakt door Nathalie

  Achteraf

  Op het einde van de workshop heb je als resultaat een wassen model van je juweel. Het ZilverAtelier zorgt er voor dat je juweel wordt gegoten in een edelmetaal (zilver, goud, witgoud, …) naar keuze. Dit doen we niet zelf maar laten we uitvoeren door een gespecialiseerde firma. Als jouw juweel terugkomt van het gietproces, wordt het in ons atelier met zorg afgewerkt. Er is ook de mogelijkheid om edelstenen, mineralen of parels toe te voegen aan je sieraad. Al deze stenen worden met oog voor kwaliteit uitgekozen door het ZilverAtelier en verwerkt in je juweel. Handwerk kost tijd, hou er rekening mee dat het tot 4 weken kan duren voor het juweel volledig klaar is en mooi verpakt afgeleverd kan worden.

  Gemaakt door Vera

  Kostprijs

  De kostprijs van een afgewerkt juweel is afhankelijk van het gewicht, het gekozen edelmetaal en of je er al dan niet edelstenen of mineralen in wil laten verwerken. Andere keuzes zoals een gravure of een bijpassende ketting zullen de prijs ook beïnvloeden. De prijs wordt na afloop van de workshop berekend, zodat je kan beslissen of je het wil laten gieten en afwerken.

  Om je een idee te geven: de prijs van een gemiddelde zilveren ring of een set oorbellen zonder edelstenen of mineralen ligt rond de € 50 à 55. Hangertjes zijn meestal zwaarder en dus iets duurder, gemiddeld € 60 à 70. Dit is echter een richtlijn en is afhankelijk van je ontwerp.

  • Het inschrijvingsgeld voor een workshop bedraagt € 50 per deelnemer.
  • Kilometervergoeding wordt gevraagd voor afstanden verder dan een straal van 20 km van Puurs. Hiervoor rekenen we € 0,40 euro per kilometer heen en terug ( We gebruiken de kortste afstand op google maps voor de berekening ).

  Interesse?

  Is je creativiteit geprikkeld en zie je het zitten om samen met het ZilverAtelier een leuke ervaring te beleven, neem dan contact op via het formulier of via het e-mailadres info@hetzilveratelier.be. Je kan ons ook bereiken via onze Facebookpagina.