Workshop ‘maak je eigen trouwringen’

Workshop ‘maak je eigen trouwringen’

Je hebt trouwplannen en wil graag unieke trouwringen? Laat je dan begeleiden door het ZilverAtelier en ontwerp je eigen unieke trouwringen in was. De workshop ‘maak je eigen trouwringen’ kan zowel in het atelier van het ZilverAtelier (Hoogstraat 23 te Puurs-Sint-Amands) doorgaan als bij jou thuis.

De dag zelf

De workshop wordt voorafgegaan met een gesprek van ongeveer 1 uur om na te gaan wat jullie wensen zijn. Dit hoeft niet op dezelfde dag als de workshop te vallen. De workshop zelf duurt ongeveer 3 uur. Je krijgt een introductie tot de verloren was techniek en we laten je zien wat de mogelijkheden zijn. We bekijken samen welk stijl trouwringen jullie aanspreekt waarbij ik toelicht hoe je dit kan aanpakken. Daarna ga je zelf aan de slag en maken jullie je ringen in was.
Je hoeft geen creatieve duizendpoot te zijn om tot een resultaat te komen maar een beetje handigheid is wel meegenomen. Natuurlijk laat ik jullie niet aan je lot over en zal ik begeleiden en assisteren waar nodig om tot een mooi en uniek resultaat te komen.

Trouwringen Tamara en Didier
Trouwringen gemaakt door Tamara & Didier

Achteraf

Aan het einde van de workshop heb je als resultaat een wassen model van jullie trouwringen. Het ZilverAtelier zorgt er voor dat je ringen worden gegoten in een edelmetaal (zilver, goud, witgoud, …) naar keuze. Dit doen we niet zelf maar laten we uitvoeren door een gespecialiseerde firma. Als jullie trouwringen terugkomen van het gietproces, worden ze in ons atelier met zorg afgewerkt. Wil je graag edelstenen, mineralen of parels toevoegen? Ook dat kan! Al deze stenen worden met oog voor kwaliteit uitgekozen door het ZilverAtelier en verwerkt in je juweel.

Handwerk kost tijd, hou er rekening mee dat het tot 8 weken kan duren voor de trouwringen volledig klaar zijn en mooi verpakt afgeleverd kunnen worden.

Kostprijs

Op voorhand kan een budget afgesproken worden waarnaar we ons richten. De kostprijs van een afgewerkt paar trouwringen is afhankelijk van het gewicht, het gekozen edelmetaal en of je er al dan niet edelstenen of mineralen in wil laten verwerken. Andere keuzes zoals een gravure zullen de prijs ook beïnvloeden. De prijs wordt na afloop van de workshop meteen berekend.

  • Het inschrijvingsgeld komt op € 250 voor het initieel gesprek en de workshop.
  • Kilometervergoeding wordt gevraagd voor afstanden verder dan een straal van 20 km van Puurs. Hiervoor rekenen we € 0,40 euro per kilometer heen en terug ( We gebruiken de kortste afstand op google maps voor de berekening ).

Interesse?

Is je creativiteit geprikkeld en zie je het zitten om samen met het ZilverAtelier een leuke ervaring te beleven, neem dan contact op via het formulier of via het e-mailadres info@hetzilveratelier.be. Je kan ons ook bereiken via onze Facebookpagina.